Ankara’da Gaziantep’in sağlık yatırımları masaya yatırıldı.

AK Parti Gaziantep milletvekili ve grup başkanvekili Abdulhamit Gül, Ak parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan, Mehmet Eyüp Özkeçeci, Ali Şahin, Mesut Bozatlı, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay ve Ak Parti Gazian

Politika - 2 hafta önce

Gaziantep heyetinin sağlık bakanı Dr Fahrettin Koca yapılan görüşmesinde bir çok konu masaya yatırıldı. 

GAZİANTEP'İN RÖNTGENİ ÇEKİLECEK! 

Gaziantep'in sağlık alanındaki sıkıntılarından bahseden heyete sağlık bakanı Fahrettin koca tarafından önümüzdeki günlerde üst düzey bürokratlardan oluşan bir heyet gönderilerek sorunlar yerinde tespit edilecek gerek tıbbi cihaz eksikliği, gerek hekim ve diğer sağlık çalışanı eksikliği başta olmak üzere tüm konuların tespit edilerek çözümü noktasında gerekli adımları atacağı öğrenildi. 

ÇOCUK HASTANESİ VE NİZİP DEVLET HASTANESİNİN SON DURUMU 

Ziyarette Gaziantep Cengiz Gökçek kadın doğum ve Çocuk hastalıkları hastanesine ek bina olarak inşa edilen 300 yataklı hastanenin ve yapımı devam eden 400 yataklı Nizip devlet Hastanesi'nin yıl sonuna kadar yetiştirilmesi noktasında sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından ilgili bürokratlara talimat verildiği öğrenildi. 

25 ARALIK DEVLET HASTANESİ İNŞAATI HIZLANDIRILACAK 

Yine 25 Aralık devlet hastanesi inşaatı olarak yapımı devam eden 300 yataklı hastane inşaatının hızlandırılması için ek ödenek çıkarılması noktasında sağlık bakanı Dr Fahrettin Koca tarafından gerekli talimatlar verildiği öğrenildi. Ödenek çıkarılarak inşaatın hızlandırılması hedefleniyor. 

YIKILAN DR ERSİN ARSLAN DEVLET HASTANESİNİN YERİ NE OLACAK? 

Yapılan ziyarette 6 Şubat depremlerinde zarar gören ve bu nedenle yıkılan Dr Ersin Arslan devlet Hastanesi'nin yerine 400 yataklı Şahinbey devlet hastanesi adı verilmesi düşünülen bina için proje çalışması yapılması talimatı sağlık bakanı Dr Fahrettin Koca tarafından ilgili bürokratlara talimat verildiği öğrenildi. 

AİLE HEKİMLİĞİ SAYISI ARTACAK 

Yapılan ziyarette her geçen gün nüfusu artan Gaziantep'in 1 basamak sağlık hizmetlerini yürüten aile hekimliği birimlerinin gerek bina olarak gerekse de  hekim ve diğer personel olarak desteklenerek yeni birimlerin açılmasının karara bağlandığı öğrenildi. 

MERKEZE 4. AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ YAPILACAK 

Şehitkamil Ağız ve Diş Dağlığı Merkezi Şahinbey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Karşıyaka Ağız ve Diş Sağlığı merkezinden sonra şehrin Güney kısmına hizmet edecek büyük ölçekli yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılması konusunda mutabakata varıldı. Açılması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yeni binasına taşınması ile birlikte boşa çıkacak Doğum Hastanesinin yerine yapılabileceği konuşuldu. 

YENİ BİRİMLER AÇILACAK. 

Yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 1875 yataklı şehir hastanesinin henüz faaliyete geçmeyen birimlerinin eksiklerinin tamamlanarak bir an evvel açılması noktasında gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. 

BEYKENT'E 2. ŞEHİR HASTANESİNİN DÜĞMESİNE BASILDI! 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin hizmete girmesi ile birlikte hizmete uzaklıktan kaynaklanan sorunlar da göz önünde bulundurularak şehrin kuzeyine yani Beykent bölgesine 1200 yataklı 2. Şehir Hastanesi'nin açılması kararlaştırıldı ve proje çalışmalarına başlanması noktasında gerekli talimatlar verildi. 

-İSLAHİYE DEVLET HASTANESİ AÇILACAK VEYA YENİSİ YAPILACAK 

Depremde ağır hasar gören ve binlerce insanın hayatını kaybettiği İslahiye’deki Devlet Hastanesi yerinde inceleme yapılacak. Deprem ile ilgili herhangi bir sorun yoksa hastane hizmete açılacak. Yerleşjemşn fay hatlarına yakınlığı ve binanın durumunu uygun görülmezse İslahiye’ye yeni bir Devlet Hastanesi yapılacak.

TARIMDA BİR ÇOK KONU ELE ALINDI! 

Ayrıca Gaziantep heyeti tarafından Tarım ve Orman Bakanı Osman Yumaklı'ya yapılan ziyarette memohaber haber merkezinin edindiği bilgilere göre, Kılavuzlu sulama projesinin 4. Aşamasının tamamlanarak 5. Aşamaya geçilmesi, Nizip sulama projesinin pompajının devreye alınması, Araban Yavuzeli sulama pomapajı işinin hızlandırılması ve Çetintepe barajında yılsonunda su tutulmasına başlaması konularında mutabakata varıldığı ve Tarım ve Orman Bakanı Osman Yumaklı tarafından ilgili bürokratlara bu yönde talimat verdiği öğrenildi.

Kaynak: KentHaber27.com

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep FK'dan TFF(ye tam destek

2024-05-02 10:41 - Spor

Gaziantep'te STK'lar harekete geçti o konser iptal edildi

2024-05-07 12:52 - Gündem

Vali Akkoyun "Orman Benim" etkinliğinde öğrencilerle fidan dikti

2024-05-03 19:18 - Yaşam

GAİB’nde “İhracatta Sınırları Aş” eğitimini düzenlendi

2024-05-07 11:22 - Ekonomi

İslahiye’de feci kaza. Ölü ve yaralılar var.

2024-05-06 13:42 - Asayiş

Gaziantepspor sahalara dönüyor! İşte yönetim kurulu

2024-05-03 23:23 - Spor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde değişim!

2024-05-03 10:09 - Gündem

Kilis’te ki bu Kuran Kursları boşunamı yapıldı! Neden Kimse İlgilenmiyor?

2024-05-07 20:23 - Eğitim

Gaziantep FK'da Dragus sürprizi! Gidiyor mu?

2024-05-02 10:44 - Spor

Gaziantep'te petrol istasyonunda araç alev aldı.

2024-05-07 15:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu, Nizip Belediyesi’ni ziyaret etti.

01:12 - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Gaziantep’e süpriz ziyaret!..

13:46 - Politika

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Şok İstifa!

17:28 - Politika

Gaziantep’e 2. Şehir Hastanesi Geliyor..

11:11 - Politika

İl dış ilişkiler Güneydoğu toplantısı Gaziantep'te gerçekleşti

16:41 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te komşuların kavgasında kan aktı.

14:58 - Asayiş

Konukoğlu, Genç iş insanları olarak, ülkemizi daha ileriye taşımak için çalışıyoruz

00:37 - Gündem

Halit Acar, Esaretten özgürlüğe giden yolun ilk adımıdır 19 Mayıs

00:30 - Gündem

Gaziantep'te Defin Listesi 18 Mayıs Cumartesi

17:40 - Gündem

18.05.2024 Cumartesi günü nöbetçi eczaneler

17:35 - Gündem