USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Denetimsiz Kent Gaziantep!

Gaziantep'te market ve manavlarda ki fiyat istikrarsızlığı sürüyor. Alleben Mahallesinde bir markette 17 liraya satılan domatesin fiyatı diğer markette 10 liradan satılıyor.

Denetimsiz Kent Gaziantep!
17-10-2022 22:31

Özellikle market ve manavlarda artan fiyat artışı karşısında yetkililer sessizliğini korumaya devam ediyor. Bir markette satılan ürünün fiyatı ile aynı bölgede yer alan başka bir markette ki ürün fiyatı arasında yüzde 60'za varan fiyat farkı oynuyor. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü market ve manavlar arasında oynayan bu fiyat farkı karşısında ise gerekli denetimleri yeterince gerçekleştiremiyor.

GESOB SADECE SİCİL KAYDI YAPMAMALI!

Gaziantep'te fiyat denetim konusunda İl Ticaret Müdürlüğünün yanı sıra Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'de yeterince denetim gerçekleştirmiyor. Market ve manavlarda ki fiyat istikrarasızlığı karşısında vaandaşlar isyan etmeye başladı. Yaşanan bu tablo karşısında olan tüketiciye oluyor. Marketler arasında yaşanan fiyat istikrarsızlığı karşısında Ticaret İl Müdürlüğü başta olmak üzere GESOB yönetimi ile diğer yetkililerin harekete geçmesi istendi.

MANAVLAR YANGIN YERİNE DÖNDÜ

Dövizde yaşanan hareketliliğin neredeyse sona ermesine rağmen marketlerdeki tüm ürünlere gelen  zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşın gözü ise pazarlardaki sebze meyve fiyatlarına çevrildi. Vatandaşlar ise fiyatların yüksekliğinden şikayet etti. Meyve fiyatları ile ilgili konuşan esnaf ise fiyatlarda geçen yıla göre yüzde yüzlük bir artış yaşandığını, ilerleyen süreçte de fiyatların düşmesini  beklemediklerini söyledi. Sezonluk sebze ve meyveler raflarda yerini aldı. Fakat bu yıl geçen yıllardan farklı olarak sofralarda kendine yer bulan gıdaların fiyatları tüketicinin cebini zorluyor. Bunda, kurdaki artışa bağlı olarak çiftçinin başlıca maliyet kalemlerinden mazot ve gübrenin fiyatının yükselmesi etkili oldu. Ayrıca, geçen yılki üretim adedinin yüksek olması neticesinde mahsulünü ucuza satan çiftçinin, bu yıl aynı ürünleri ekmemesi de bazı gıdalarda hem talebi hem de fiyatı artırdı.



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 467

The include file 'json/puan_59197_1_1.html' was not found.