Dries Mertens: "Kazanmaya geldim ve kazanacağım

Dries Mertens: "Kazanmaya geldim ve kazanacağım" Dries Mertens, eşi Katrin Kerkhofs ile evlerinin kapılarını Galatasaray Televizyonu’nda Melisa Çizmeci’ye açtı ve samimi açıklamalarda bulundu.

Spor - 2 yıl önce

Dries Mertens: "Kazanmaya geldim ve kazanacağım"

Dries Mertens: "Kazanmaya geldim ve kazanacağım"

Dries Mertens, eşi Katrin Kerkhofs ile evlerinin kapılarını Galatasaray Televizyonu’nda Melisa Çizmeci’ye açtı ve samimi açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki yaşamı hakkında Dries Mertens, Türkiye’ye ilk geldiğimizde muhteşem bir atmosferle karşılandık. Türkiye’yi ve İstanbul’u çok sevdik. Buraya geldikten sonra da hemen ev bakmaya başladık ve şu anda muhteşem bir yerde yaşıyoruz." diye konuştu.

Katrin Kerkhofs ise, "Çok sıcak bir karşılama oldu çok memnun kaldık." yorumunu yaptı.

"OĞLUMUZA MEHMET İSMİNİ VEREBİLİRİZ"

Çocuk sahibi olmanın hayatında önemli değişiklikler yarattığını dile getiren Dries Mertens, "Çocuğumuzun hayatımıza girmiş olmasından dolayı çok memnunum. Daha önce eve geldiğim zaman eşim vardı, tabi ki eşimi görmekten dolayı çok mutluluk duyuyorum ama artık bebeğimiz de var. Bu beni insan olarak çok fazla değiştirdi." dedi.

Napoli'deki lakabının Ciro olması hakkında oyuncumuz," Ciro, Napoli’de aslında Napoli’lere verilen bir lakapmış, benim de lakabım Ciro’ydu. Orada 9 sene yaşadıktan sonra oradan bir hatıra olsun istedik ve bunun için de oğlumuzun ismini Ciro Romeo koyduk." açıklamasını yaptı. 

Katrin Kerkhofs,  "Belki iki sene burada yaşadıktan sonra da oğlumuza Mehmet ismini de verebiliriz. Dries çok mükemmel bir baba, geldiğinizde de gördüğünüz gibi oğluyla çok ilgileniyor, biberon dahi veriyor. Onun haricinde sürekli onunla zaman geçirmeye çalışıyor, ona bakıyor belki şakayla karışık baba olarak eş olmaktan çok daha iyi (şaka yapıyor)" dedi.

"MENEMEN VE KEBAP SEVİYORUZ"

İstanbul'daki günleri hakkında Dries, "Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutluyuz buraya yerleşme sürecimiz, takıma alışmam ve yeni bir hayata başlamamız bunların hepsi çok güzel bir şekilde geçti ve çalışmalar dışında birlikte vakit geçiriyoruz, dışarı çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Katrin ise, "Yeni restoranları keşfetmeye çok meraklıyız ama daha küçük tarzdaki restoranları…Menemen seviyoruz, yumurta, tavuk ve kebap seviyoruz. Nişantaşı’nda belli başlı dükkanlara gidiyoruz kafelerde oturuyoruz." dedi.

Gezilecek mekanlar konusunda Türk arkadaşlarından destek aldığını ifade eden Dries Mertens, "Eşim bu tür araştırmalar yapıyor ve ondan tavsiye alıyorum." derken Kathrin, "Türkler her zaman ülkesiyle gurur duyuyor. Güzel bir yer varsa orayı tavsiye ediyor. Türk insanları bize nereye gideceğimiz konusunda tavsiyede bulunuyor. Onun dışında internetten de çok araştırma yapıyorum. Sonuçta İstanbul bir dünya şehri ve internetten çok fazla tavsiye alıyorum." ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA EN SEVDİĞİM YER STADIMIZ"

İstanbul'da en sevdiği yerin Ali Sami Yen Spor Kompeksi Nef Stadyumu olduğunu söyleyen Belçikalı yıldız, "Benim için İstanbul’da en güzel yer stadımız. Statta maç oynamak ve orada kazanmak en güzeli bence. Eşim Sultanahmet, Dolmabahçe sarayı ve Karaköy’ü seviyor. Karaköy’de de dolaştık oralar da çok güzel." diye konuştu.

Eşiyle çocukluk zamanından tanıştıklarını söyleyen Mertens, "Uzun yıllar önce biz  11 yaşındayken tanıştık. Bir arkadaşımız evinde eğlence düzenlemişti. Eşim de bizim komşumuzdu ve oradaya katıldı, ilk defa orada tanıştık ama yaşımız küçüktü. Sonra sonra 16 yaşıma geldiğim zaman gidip eşime açıldım ve seninle beraber zaman geçirmek istiyorum dedim ve bu şekilde bir araya geldik." dedi.

"DRIES BENDEN ROMANTİK"

Mertens'in romantik olduğunu söyleyen eşi Katrin ise, "Evlilik teklifi çok romantik oldu. Hatta Dries benden çok daha fazla romantik biridir, bu tarafı çok hoşuma gidiyor. Evlilik teklifi için beni ilk defa görüştüğümüz parka götürdü. Bir gün gel köpeği gezdirmeye gidelim dedi ve otururken orada evlenme teklifini etti ve ben de evlilik teklifini kabul ettim." dedi.

Dries'in sürpriz yapmayı sevdiğini dile getiren Katrin, "En büyük sürprizi oğlumuz tabii ki… Mertens bana çok fazla sürpriz yapar. Bu doğum günümde Mertens sabahleyin geldi valizini hazırla dedi ve Bodrum’a gittik ve orada doğum günümü kutladık. Ayrıca arkadaşlarım ve ailem de oradaydı. En son ve en güzel sürprizi buydu. Daha önce 19 yaşımdayken Bodrum’a ziyarette bulunmuştum ve o zamanlar çok daha fazla eğlence vardı, ancak şimdi daha sakin ve daha güzel bir şekilde buldum." diye konuştu.

Futbolun dışında nasıl vakit geçirdiği hakkında Mertens," Sosyal hayatımda kendimi çok fazla futbolcu gibi hissetmiyorum dışarı çıkayım bir yerde oturayım kahvemi içeyim ve o sırada çok fazla futbolla ilgilenmeyeyim isterim. Arkadaşlarımla oturup sohbet etmeyi severim." şeklinde konuştu.

Katrin Kerkhofs ise, "Mertens çok sosyal biri, ayrıca evin içerisinde star gibi davranma gibi bir durumu hiç olmadı. Eve geldiği zaman çocukla ilgileniyor, yemek yapıyor, başka işleri de var. Onun için star gibi davranma gibi bir durumu yok" dedi.

"EVDE FUTBOL SAYFASI KAPANIYOR"

Maç öncesi ve sonrasında evde futbol konuşulmadığını dile getiren Mertens, "Eve geldiğim zaman benim için önemli olan rahat bir şekilde zamanımı geçirmek ve sevdiğim insanlarla bir arada olmak. Çok fazla futbolla ilgili bir şeyler konuşmayı tercih etmiyorum, eve geldiğim zaman o sayfa kapanıyor, ev sayfası açılıyor." dedi.

Galatasaray'ın iç saha maçlarında gitmeyi çok sevdiğini ifade eden Katrin Kerkhofs, "İç saha maçlarına geliyorum hatta Ciro Romeo’ (çocukları)ile geldim. Ancak çok ses var tabii çok ses olduğu için ona kulaklık taktık. Napoli’de de böyle bir ortam gördük ama bu kadar güzelini daha önce hiçbir zaman görmedim." dedi.

"KUPALAR KAZANMAYA GELDİM"

Galatasaray'da nasıl bir gol sevinci yapacağına dair Dries, "Şu anda henüz karar vermedim onu gol attığım zaman nasıl bir gol sevincim olacağını birlikte göreceğiz. Ancak buraya tabi ki kupa kazanmaya geldim ve bu hedef doğrultusunda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Oğlunun geleceğine dair Katrin Kerkhofs,"Futbolcu olmasını istemem. Oğlumun müzisyen olmasını istiyorum, ailem de müzisyen dolayısıyla müzikle ilgili bir şeyler yapabilir." yorumunu yaptı.

Kendinden bahseden Katrin Kerkhofs, DJ'lik yaptığını ve Galatasaray şampiyon olursa statta şampiyonluk şarkıları çalmak istediğini dile getirerek, "Belçika’da sunuculuk yapıyorum sizin gibi… Meslektaşız, bunun haricinde DJ’lik yapıyorum. Ama en önemlisi anneyim ve Dries’in eşiyim." dedi. 

"TAKIM ARKADAŞLARIMDAN ÇOK MEMNUNUM"

Dries, Galatasaray'daki hedefleri hakkında, "Çok memnunum takımımdan. Takım arkadaşlarımdan da çok memnunum. Takımım geçen seneki kötü sonuçlardan sonra yenilendi, on üç tane yeni oyuncu geldi ve tabii ki tekrar bir araya gelip bir güzel iş başarmak istiyorlar. Daha yeni bir takımız, bu takımla sene sonunda önemli işler başaracağımızı da düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Takımda en eğlenceli ismin Kerem Aktürkoğlu olduğunu söyleyen Mertens Okan Hoca hakkındaki düşüncelerini de dile getirdi:

"En eğlenceli isim Kerem Aktürkoğlu. Konuşmayı çok seviyor ve yüksek sesle konuşuyor. Okan Hoca'nın bana karşı çok olumlu bir yaklaşımı olduğunu düşünüyorum. İlk başta da beni çok fazla istedi takıma, baktığımız zaman da hem eskiyi hem yeniyi temsil ediyor. Çünkü eskiden takımın oyuncusuydu. Şimdi ise hoca ve bunun da iyi bir sonuç çıkaracağını düşünüyorum. Sadece bana karşı değil tüm takıma karşı çok iyi. Bize tam olarak neye ihtiyacımız olduğunu dile getirebiliyor."

Teknik Direktör Maurizio Sarri'nin kariyerinde büyük yeri olduğunu ifade eden Mertens, Kendisine çok çok teşekkür etmem gerekiyor. Ben normalde sol kanat oynarken bir anda hücum hattına aldı, onun sayesinde çok fazla gol atmaya başladım. Ona sadece teşekkür edebilirim çünkü kariyerimde önemli bir değişiklik yaptı. Ve bu benim kariyerim açısından güzel oldu." dedi.

"METİN OKTAY'IN FORMASINI GİYMEK BÜYÜK SORUMLULUK"

Galatasaray'da 10 numaralı formanın büyük sorumluluk gerektirdiğinin farkında olduğunu ifade eden oyuncumuz, "Burada tabi ki 10 numarayı almak daha önce 10 numarayı Metin Oktay giydiği için önemli bir sorumluluk, bunun kulüp tarihi için ne kadar önemli bir şey olduğunu biliyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum." yorumunu yaptı.

Soyunma odasında nasıl bir karakter olduğuna ilişkin Mertens, "Ben soyunma odasında daha sessizim, çünkü daha çok saha içinde yapmam gereken şeylere odaklanıyorum ve onları düşünüyorum." cümlelerini kurdu.

Bebek Ciro'nun Dries'e benzediğini dile getiren Katrin, "Biraz babasına benziyor oğlumuz sakin bir bebek. Bol bol uyuyor. Tam böyle olması gereken bebek tarzı bu." dedi.

"GALATASARAY'DA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

Galatasaray'da ve bu muhteşem statta oynamanın mükemmel bir duygu olduğunu söyleyen Mertens, "Galatasaray’a gelmeden önce Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp olduğunu biliyordum ve geldiğim zaman da bunu gördüm ve özellikle de bizim stadımızda oynamak muhteşem bir duygu. Açıkçası Galatasaray’da olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Özellikle arkadaşlarım yurt dışından gelip maç izledikleri zaman mutlu oluyor. Türkiye Ligi’nin ne kadar saygın bir lig olduğunu görüyorlar. Üst düzeyde saygı göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.

Son olarak taraftara mesaj veren yıldız futbolcumuz, "Taraftarımıza vermek istediğim mesajım “Buraya kazanmaya geldim ve kazanacağım” dedi.

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

Güneydoğu’da Yıldız Tilbe fırtınası

2022-10-12 21:47 - Magazin

Gaziantep'te silah ticareti yapan kişi kıskıvrak yakalandı

2022-10-10 12:29 - Asayiş

Başkan Tahmazoğlu Kaymakam Çiçek İle Birlikte Üç Katlı Köprülü Kavşak Çalışmasını İnceledi.

2022-10-11 15:18 - Gündem

Amanoslar’da Tespit Edilen Depolarda PKK Terör Örgütüne Ait Çok Miktarda Patlayıcı Madde İle Mühimmat Ele Geçirildi

2022-10-10 11:10 - Asayiş

Dries Mertens: "Kazanmaya geldim ve kazanacağım

2022-10-14 01:46 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'e geliyor!

2022-10-10 15:49 - Gündem

Sokak köpeklerinin keçiyi parçalama çalıştığı anlar kameraya yansıdı

2022-10-11 11:31 - Asayiş

Cenaze nakil aracından bakın ne çıktı!

2022-10-10 13:31 - Asayiş

Tarihte Bugün Ne Oldu? 11 Ekim ne günü? 11 Ekim'de doğan ve ölen ünlüler - 11 Ekim tarihi olaylar

2022-10-11 09:15 - Dünya

Eğitim Sen, 10 Ekim i andı

2022-10-11 04:21 - Gündem

İlgili Haberler

Bilal Çeker Gaziantep FK için varım dedi.

23:53 - Spor

Süper Lig'de maçlar tamamlandı! İşte puan durumu

15:35 - Spor

Gaziantep FK için tribünde buluşalım

13:58 - Spor

Gaziantep FK'da Selçuk İnan'dan 6-1 yorumu

12:35 - Spor

Hokeyin en iyi sporcusu Songül Gültekin

12:22 - Spor

Günün Manşetleri

‘Yıldızlararası Zirve Ödülleri’ verildi

10:30 - Gündem

Gazianteplilerin vazgeçilmezi: Kahvaltılık zahter

10:18 - Gündem

Gaziantep’te 9 araçtan hırsızlık yapan şahıs yakalandı

10:14 - Asayiş

Meteoroloji'den birçok il için sağanak yağış uyarısı!

10:10 - Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden 'araç kiralama' açıklaması

10:06 - Gündem